PREMIS EXCEL·LÈNCIA

BASES DE PARTICIPACIÓ 15ens PREMIS EXCEL·LÈNCIA 2016

L’Associació d’Enginyeria Técnica de Telecomunicació de Catalunya (AETTEC), pretén distingir amb els Premis Excel·lència a aquelles empreses o institucions que fan l’esforç de divulgar les Telecomunicacions com a base de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, per millorar la seva innovació, l’esforç exportador o la seva responsabilitat social.

Aquests Premis estan adreçats a empreses o institucions que operen a Catalunya, tinguin o no la seva seu central a Catalunya. Aquests tenen un abast que contempla tant les empreses i institucions del propi sector de les Telecomunicacions i de les Tecnologies de la Informació (TIC), com aquelles que, encara que pertanyin a un altre sector, incorporin de manera significativa les Telecomunicacions en els seus processos interns i externs o en els seus productes i serveis.

Òbviament, en igualtat de condicions, el Jurat valorarà de manera especial que l’empresa sigui del sector de les TIC, tingui la seva seu central a Catalunya, faci una aportació més significativa en R+D+i, un major esforç exportador, o presenti uns millors plans d’acció social.

TERMINI DE LLIURAMENT DE CANDIDATURES

  1. Podrà presentar la seva candidatura qualsevol empresa o institució que operi a Catalunya.
  2. Els membres del Comitè Tècnic i del Jurat també podran presentar candidatures, que s’uniran a les que s’hagin enviat espontàniament.
  3. Cada empresa/institució podrà presentar la seva candidatura a una o més categories, per las qual cosa haurà de presentar un dossier d’un màxim de 5 folis, per correu postal o correu electrònic, on s’expliquin i detallin els mèrits que aporta per fer-se mereixedor al premi al que opta.
  4. Les candidatures es lliuraran per correu electrònic a l’adreça info@int-meetings.com i seran valorades pels membres del jurat, que estarà format per membres del Consell Assessor i de la Junta de Govern de l’AETTEC.
  5. El dia límit per presentar les candidatures serà el 12 de setembre de 2016.
  6. Els premis es lliuraran durant l’acte de cloenda de 15a DIADA DE LES TELECOMUNICACIONS, el proper 29 de setembre, a CosmoCaixa (c/Isaac Newton, 26, 08022 de Barcelona).

GRUPS O CATEGORIES DELS “PREMIS EXCEL·LÈNCIA”

Els premis que s’atorgaran seran els següents:

Excel·lència Empresarial i a la Innovació Tecnològica

Es lliura a l’empresa o institució que durant l’any natural des de la passada Diada fins a la present ha contribuït a l’expansió de les telecomunicacions o a la Societat de la Informació a Catalunya. Aquest guardó destaca la capacitat directiva de les persones que gestionen l’empresa o la institució i la seva capacitat per a aconseguir l’excel·lència en aquesta matèria, així com  la creació de productes de valor que contribueixen a la millora social, cultural o econòmica.

Tanmateix,  distingeix l’esforç en R+D+i aplicat al desenvolupament de productes o serveis que incorporin nous components, tècniques o tecnologies relacionades amb l’Electrònica, la Informàtica o les Telecomunicacions.

Si es tracta d’una institució, el Jurat tindrà present el seu esforç promocional o d’ajudes adreçades a fomentar la incorporació de les TIC en el teixit industrial de Catalunya.

Excel·lència empresarial a la integració social a través de les TIC

Es lliura a l’empresa o institució que durant l’any natural des de la passada Diada fins a la present ha contribuït a l’impuls del disseny per a totes les persones, en els seus productes, serveis, projectes o activitats.

El disseny com a vehicle d’integració social i motor de transformació de la nostra societat, es posa de manifest quan les empreses o institucions contemplen com a normal i no com a excepcional que els usuaris dels seus productes i serveis no discriminin cap dels perfils que conformen la societat, entre ells i d’una forma significativa, les persones amb discapacitat o las gent gran.

Es persegueix la posada en valor d’aquelles empreses o institucions que fan esforços reals i visibles per incorporar el disseny en la seva oferta i interacció amb les persones.

Excel·lència Empresarial a la Iniciativa de Negoci Digital

Es lliura a l’empresa que hagi establert el seu model de negoci basant-se en productes o plataformes digitals a través d’una idea innovadora. També es premia l’empresa ja establerta que hagi alineat recentment la seva estratègia de negoci amb la transformació digital.

Es consideren característiques innovadores en l’estratègia de producte, de vendes o de marca, ja siguin noves eines digitals en els processos de negoci, una plataforma innovadora, o bé, un nou producte digital. Per tant, també es reconeixeran els èxits estratègics excel·lents en una empresa consolidada que estigui treballant sobre la base d’internet i la digitalització.

Aquest Premi té com a objecte promoure l’ús de les diferents tecnologies que ens brinda la societat digital per millorar o posar en marxa un negoci, promocionar els serveis o productes d’una empresa o entitat, transmetre l’objectiu social o personal, etc.

Excel·lència al Desenvolupament Social i Mediambiental

Es lliura a l’empresa o institució que durant l’any natural des de la passada Diada fins a la present hagi destacat per la promoció, organització, desenvolupament d’activitats de formació, investigació, divulgació i accions socials en els camps interdisciplinaris de la ciència, la tecnologia, la naturalesa, la societat, el desenvolupament econòmic, la cooperació internacional, el canvi global i els desequilibris socials, econòmics i tecnològics.

Aquest guardó destaca la defensa de l’aplicació de solucions que contribueixin a la millora social, cultural o econòmica, donant-li una especial atenció a la formació integral dels tècnics del futur, molt significativament en l’anàlisi i les conseqüències dels impactes en l’ús i l’aplicació de les tecnologies i en la responsabilitat social que d’elles es derivi.

Excel·lència a la Comunicació i/o Divulgació de les TIC

Els Premis “Excel·lència a la Comunicació i Divulgació de les TIC” comptaran amb 3  premis als mitjans de comunicació que s’hagin distingit al llarg de l’any pel seu esforç comunicador i/o divulgador de les TIC. Els premis es concediran no a un periodista en concret, sinó al mitjà de comunicació per un programa, una secció, una tasca continuada de divulgació, etc. Es concedirà un premi a:

  1. a) Mitjà audiovisual (ràdio i/o televisió)
  2. b) Diari d’informació general
  3. c) Revista tècnica, especialitzada o professional